Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü
+36 62 57-30-57

Higiénikus szállítószalagok (Volta)

A mindennapokban legjobban elterjedt szalagokhoz képest az a legnagyobb különbség a lentebb részletezett higiénikus szalagokban, hogy nem tartalmaznak szövetbetét. Egy, homogén anyagból készülnek, nem tartalmaznak más egyebet. Ennek köszönhetően minőségben és higiéniai szempontból ezek a legjobbak a piacon.

 

Volta SuperDrive szállítóhevederek

Félrefut a heveder? Csúszik a meghajtó dobon a szalag? Letapad az alátámasztó lemezre a szalag? Problémája van a szállítószalag hevederek higiéniájával? A szállítószalag oldala kirojtolódott és tisztíthatatlanná vált? A szállítószalag szállító felületén elöregedett a műanyag és a szövetben baktériumok telepedtek meg?

Ezeket a problémákat orvosolja a jövő hevedere: a Volta SuperDrive® szállítószalag rendszer. Hogyan?

Képzeljük el úgy a szállítószalagot, mint egy autó vezérműszíját. A szíj bordái a bordáskerék fogágyaiba illeszkedve nem engedik megcsúszni a vezérműszíjat, mert másként elmegy a motor szelepeinek vezérlése. A SuperDrive heveder is fogakkal kapcsolódik a megfelelően kialakított bordás hajtódobba.

Mivel a heveder és a dob között alakzárásos erőátvitel történik, ezért a hevedert nem szükséges megfeszíteni úgy mint a hagyományos szállítószalagokat. A feszítés mértéke az egyik olyan tényező, amely a szállítószalag heveder élettartamát negatívan befolyásolja.

Mivel nincs jelentős szalag előfeszítésre szükség így a hagyományos szállítószalagokban szokásos szövetbetétes erősítés sem szükséges, mely további igen előnyös tulajdonságokat kölcsönöz a SuperDrive® szállítószalag rendszereknek.

A bordásan kiképzett hajtódob adja a kényszerhajtást. A hagyományos szállítószalag rendszereknél súrlódási erőátvitel van a heveder és a dob között. A SuperDrive® rendszernél a dob alakzárás révén mozgatja a hevedert.

A hornyolt fordítódob vagy feszítődob tartja a hevedert középen. A hevederen csak egy vagy két 80 mm széles sávban vannak a bordák elhelyezve. Ennek megfelelően kialakított horony nem engedi oldalra "elmászni" a hevedert, mely az egyik tipikus probléma a szállítóberendezések üzemeltetése folyamán.

A minimális erőfeszítésnek köszönhetően merőben más megközelítéssel lehet komplett berendezést építeni. Itt nem elsősorban az anyagköltség csökkentésére gondolunk, hanem a hosszabb élettartamra, könnyű tisztíthatóságra, karbantarthatóságra. El tudja azt képzelni, hogy a takarító személyzet 2 perc alatt leveszi a hevedert megtisztítja a berendezés vázát (és természetesen a hevedert is) majd ugyanennyi idő alatt újra üzemképes állapotba helyezni? Mennyi vizet, tisztítószert és időt takaríthat meg ezzel?

A szövetbetétek magukba szívják a nedvességet, zsírokat, olajokat, melyek csökkentik az élettartamot és melegágya a baktériumoknak. A Volta SuperDrive heveder szövetbetét nélküli tömör antibakteriális alapanyagból készül, mely különösen alkalmassá teszi élelmiszeripari felhasználásra. Kétségei vannak? Magyarországon már működik a rendszer a kiskunfélegyházi Integrál Foods Rt.-nél.

Abból adódóan, hogy nincs szövetbetét a szállítószalag hevederben, további előnyök származnak - például könnyedén javítható. Egy kis gyakorlattal, minimális szerszámozottsággal bevágások, felületi sérülések, esetleges beszakadások helyben, saját karbantartó személyzettel is elvégezhetők. Nagyobb részek sérülése esetén mobil szervizeseink segítségével komplett szakaszok is beszúrhatók vagy cserélhetők a hevedernél.

Higiénia

Két teljesen azonos körülmények között futó szállítószalagon mikrobiológiai vizsgálatokat végeztettünk el. Ezeket az eredményeket mutatjuk meg Önöknek.

Vizsgálat helye: Integrál Foods Rt. Kiskunfélegyháza Baromfifeldolgozó üzem
Laboratórium: Biomobil Fejlesztő Szolgáltató Kft. akkreditált laboratóriuma
Mérés módszere: Egy hagyományos és a Volta antibakteriális szalagokon véletlenszerűen 3 alkalommal, szalagonként 4 tamponnal vettünk mintákat, melyeket mikrobiológia vizsgálatokra küldtünk. A mintavételezési tamponokon talált mikroorganizmusok számát átlagoltuk és ezeket jelenítettük meg az alábbiakban. Ahol >10.000 értéket kaptunk a jegyzőkönyvben azt 10.000 értéknek vettük az átláthatóbb ábrázolás okán.

Az adatokból jól látható, hogy jóval kevesebb mikroorganizmus telepszik meg a VOLTA szalagokon (kék adatoszlop). Ennek oka a szállítószalag heveder alapanyaga, szövetbetét nélküli szerkezete, különlegesen sima, kemény, vágásálló felülete, könnyű tisztíthatósága.

Azokban az esetekben ahol az élelmiszer közvetlenül érintkezik a szállítószalaggal ott az kisebb mikróba számmal kerül becsomagolásra, amely növeli az élelmiszer-biztonságot, valamint hosszabb szavatossági időt tesz lehetővé.

Nincs megjeleníthető termék.