Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
+36 62 57-30-57

GINOP-1.2.7-17-2017-00024

A Moltech AH Kft. kapacitásainak fejlesztése a fenntartható növekedés érdekében

Kedvezményezett neve: MOLTECH AH Anyagmozgatás- és Hajtástechnikai Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: „A Moltech AH Kft. kapacitásainak fejlesztése a fenntartható növekedés érdekében”
Szerződött támogatás összege: 153 565 544 Ft
Támogatás mértéke: 50 %
Projekt befejezési dátuma: 2020 március 12.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.7-17-2017-00024

 
 

Projekt bemutatása:

Moltech AH Kft. fő tevékenysége a kitűnő minőségű, egyedi tervezésű, kis- és közepes sorozatú ékszíj, heveder, alkatrészek, berendezések rövid határidejű gyártása. Gyártási palettánk az anyagmozgató gépekben alkalmazott szállítóhevederektől kezdve a raklapmozgató rendszerek görgőin át, a legkülönbözőbb berendezésekben található hajtószíjakig terjed. A társaság diverzifikálta tevékenységét az anyagmozgatás és hajtástechnika területén, amelynek keretében alábbi négy szervezetileg is elkülönülő üzletág működik: ékszíj-, heveder-, alkatrész és berendezés üzletág.

Társaságunk 1992-ben alakult egyéni vállalkozásként, 1996-ban jogutódlással Korlátolt Felelősségű Társasággá alakult. A cég alapításától kezdve magyar magánszemélyek tulajdonában van, akik mind a mai napig részt vesznek a napi operatív munkában.

Alkalmazotti létszámunk 44 fő körül mozog, melyből két csökkent munkaképességű kollégának is munkahelyet biztosítunk.

Vállalkozásunk kezdetben hajtástechnikai elemek és anyamozgató gépek alkatrészeinek importjával foglalkozott. Tevékenységünket 1995-től fokozatosan gyártási tevékenységgé alakítottuk át. 2008-ban egy 80 millió forintos beruházás keretében csúcstechnológiát képviselő egyedi ékszíjgyártó technológiát szereztünk be és helyeztünk üzembe. Stratégiánk sikeresnek bizonyult. 2016-ben speciális gyártású ékszíjainkat már 25 országba exportáltuk.           

1990-es évek második felétől kezdtünk szállítószalagokhoz és görgős pályákhoz használatos német gyártmányú görgőket forgalmazni, majd 2005-től párhuzamosan saját tervezésű görgőket gyártani. Jelenleg már exportra is gyártunk hagyományos szabadon futó és külső hajtású görgőket.

Hosszú távú stratégiánk alapeleme termékeink minél magasabb hozzáadott érték tartalma. E stratégia részeként részt veszünk a közép- és felsőfokú duális szakképzésben.

A Moltech AH Kft célja nagy hozzáadott értékű termékek szélesebb palettájával megjelenni bel- és külpiacokon. A távol-keleti árudömping ellenére kis- és közepes sorozatú termékekre és professzionálisan összeállított komplex szállítószalag rendszerek megépítésére jelentős igény mutatkozik, melyek gyors, pontos kiszolgálásával a Társaságunk hozzájárulhat az ország versenyképességének növeléséhez.

A társaság jelenleg két gyártó csarnokkal rendelkezik: egy, a 2014-2015-ös években EU-s társfinanszírozással megvalósított projekt keretében felújított 600 m2 alapterületű üzemcsarnokkal az alkatrész és berendezés üzletágnak, továbbá egy 500 m2 alapterületű üzemi épülettel, amely a heveder és ékszíj üzletágnak adott helyet. A rendelkezésre álló gyártócsarnoki terület már biztosította a gyártási technológiához szükséges helyigényt, de a növekvő megrendelési állomány, egyedi igények szerinti heveder, berendezés és alkatrész gyártás egyre nagyobb gyártóhely biztosítását tette szükségessé. A Támogató üzletág - pénzügyi, logisztikai, marketing, tervezői, IT, értékesítési, HR, projekt menedzsmenti stb. irodák, - igényeit, továbbá az öltözők, mosdók, tárgyalók helyigényét jelenleg sajnos csak mobil konténerekben tudtuk biztosítani.

A Moltech AH Kft. 2016-2022 közötti stratégiája évenkénti bontásban meghatározta az eredmény, értékesítési, költség és létszám tervet. Stratégia tartalmazza a helyzetelemzést és üzletági folyamatszabályozásokat, fejlesztési és beruházási tervet.

A fejlesztési és beruházási terv közvetlen céljai a meglévő munkahelyek megtartása mellett új munkahelyek teremtése, korszerű és hatékony munkakörnyezet megteremtése, kapacitás bővítése, versenyképesség növelése, valamint új, innovatív gyártási kultúra fejlesztése.

A projektcélcsoportjai: - a társaság munkavállalói - üzleti partnerek, beszállító alvállalkozói kör - hátrányos helyzetű munkavállalók - vevőink, akiket folyamatosan magasabb minőségű termékekkel kívánunk kiszolgálni

Közvetett célcsoportok: - Mórahalom, Szegedi kistérség munkavállalói - Röszke község lakossága - helyi iparűzési adó A fejlesztések alapja egy új, összességében mintegy 1500 nm-es gyártócsarnok építése a szükséges üzleti és szociális helyiségekkel.

A gyártás korszerűsítéséhez, illetve saját kivitelezés megvalósításához az alábbi termelőeszközök beszerzése vált szüségessé:

 • Heveder végtelenítő prés: 450 mm hasznos munkaszélességű szállítószalag végtelenítésére
 • Heveder rétegvágó egyedi célgép: akár 12 mm vastag, 2 vagy több rétegű szállítószalag rétegvágója.
 • Heveder stancoló berendezés, 600 mm: kézi stancoló, szállítószalag végtelenítést előkészítő fogazó berendezés.
 • Nagyfrekvenciás dielektromos műanyag hegesztő prés: szállítószalagok lapáthegesztésének elvégezésére; ezzel hullámperemes szalagok készítésére is alkalmassá válunk.
 • Heveder stancoló berendezés, 1200 mm: műhelyi szállítószalag fogazó készülék; nyitott végű berendezés, ezért nincs szalagszélesség korlát. Ezzel a berendezéssel felére csökkennek a szállítószalagok sütési előkészületi munkálatai.
 • Görgő összeszerelő prés, egyedi célgép: bányaipari görgők gyártására használt berendezés, mely több lépésben összepréseli a csövet a csapágyházra.
 • Csavarkompresszor
 • Tengelylapoló berendezés
 • Csősorjázó berendezés
 • Nagyteljesítményű daraboló
 • WDC390 x 1250 CNC eszterga
 • Elektromos targonca
 • Mobil vonalkódos rendszer

A fejlesztés keretében új gyártócsarnok építése vált szükségessé:

Az új ingatlan Röszke külterületén az E75 út - M5 autópálya között helyezkedik el. Az Önkormányzat településfejlesztési tervében gazdasági övezetként szerepel az adott terület, így a beruházás jól illeszkedik a település hosszú távú terveibe. A megvalósult épületben, tárgyalók és irodák. Az üzem szerkezete acél vázas, külső határoló falai 10 cm-es szendvicspanelből, a szociális rész szárazépítési elemekből készült.

A létrejött korszerű gyártóbázis lett az alapja a technológia folyamatos korszerűsítésének, a cég piaci versenyképessége és hatékonysága növelésének, további új termelési lehetőségek megteremtésének.