Speciális kialakítású ékszíjak gyártása

téma név mobil szám közvetlen szám skype
gyártásért felelős kollega Csepregi Kata +36 20 9819131 +36 20 968 7552
csepregi.kata.moltech
Moltech ügyfélszolgálat Kis Kornélia +36 20 9819131 +36 20 9819131 moltechugyfelszolgalat

STARKLINE speciális kialakítású ékszíjak gyártása

Bátran állíthatjuk, hogy Európában a leggyorsabb és legrugalmasabb ékszíjgyártó technológiával rendelkezünk. Munkatársaink tapasztalata, kreativitása lehetővé teszi különleges, egyedi tervezésű hajtószíjak fejlesztését és előállítását. Amit Ön elképzel, mi azt megvalósítjuk.  Az így előállított ékszíjakat STARKLINE® vagy az Ön által megadott márkanéven hozzuk forgalomba.

A STARKLINE® ékszíjak ugyanolyan felépítésűek, mint a hagyományos technológiával készült szíjak: alap, erőhordozó szálak és a fedlap.

Az egyetlen különbség, hogy a STARKLINE® ékszíjak alapanyaga nem vulkanizált gumiból, hanem gumiiparban újdonságnak számító és rohamosan terjedő TPR gumiból készülnek.

A filmen jól látható, amint egy minden szabványtól és megszokott kiviteltől eltérő, különleges egyedi igényt kielégítő szállítási feladatot ellátó szíjat gyártunk.

Ha Ön egyedi berendezést fejleszt, még a tervezési időszakban konzultáljon munkatársainkkal. Segítünk az optimális megoldást megtalálni.

 

A STARKLINE® ékszíjak ugyanolyan felépítésűek, mint a hagyományos technológával készült szíjak: alap, erőhordozó szálak és a fedlap

Az egyetlen különbség, hogy a STARKLINE® ékszíjak alapanyaga nem vulkanizált gumiból, hanem gumiiparban újdonságnak számító és rohamosan terjedő TPR gumiból készülnek.

A filmen jól látható, hogy, első fázisban az alapot készíjük el, majd az alapra két poliészter szálat csévélünk fel ellentétes irányban. Az erőhordozók (kord) felvitele után a fedlappal zárjuk le a szíjat. Feliratozás és csomagolás után azonnal postázzuk a megrendelőnknek.

Példa különleges kivitelű szíj gyártására

különleges ékszíj kalakítás.jpg

Ebben a példában a  gép tervezője által megadott paramétereknek megfelelő szíj legyártásához új szerszámot kellett terveznünk és gyártanunk.

A szíj szállítási feladatot lát el, ezért fontos szempont volt, hogy minél kisebb felületen érintkezzen a termékkel és ne hagyjon nyomot a szállítószíj a termék felületén.

A gépgyártó arra törekedett, hogy a berendezés üzemeltetői a későbbiek folyamán is tőle vásárolják meg a kritikus alkatrészeket. Ezért egy más gyártó által csak igen költségesen reprodukálható szíjat kért. Mi a 11M profilú 60º profilszögű alapszíjat javasoltuk, a szabványtól eltérő távolságban elhelyezve.

"Háztetős" ékszíj gyártása

háztetős ékszíj.jpg

Itt a szíj szállítási feladatot lát el, ezért kiemelt kritérium volt a lehető legkisebb felületű érintkezés a termékkel.

Az ékszíjas szállítópálya tetemes tömegű árut szállít egyszerre ezért nagy szilárdságú alapszíjat kellett választanunk, így C/22 profilú ékszíj alapra vittük fel a "háztető" szállító felületet.

STARKLINE hajtószíjak alkalmazhatósága

Mivel más alapanyaggal dolgozunk mint a hagyományos ékszíjgyártók, ezért néhány felhasználási területre nem, vagy csak korlátozottan alkalmasak az általunk gyártott hajtószíjak.

  1. Környezeti hőmérséklet nem haladhatja meg a 80 Cº-ot.
  2. A szíj sebessége nem haladhatja meg a 40 m/sec-ot.
  3. Feltételesen alkalmas kuplungolásra.
  4. Külső feszítőtárcsa alkalmazása esetén feltételesen alkalmas.

Hőmérséklet: Általában a hagyományos gyártástechnológiával készült ékszíjak esetében is maximum 80 °C az ajánlott környezeti hőmérséklet, azonban kérhető a gyártóktól úgynevezett "hőálló" ékszíj mely ezt a határértéket 120-130 °C-ra kitolhatja. Sajnos ezt mi jelenleg nem tudjuk produkálni. Bár a BASF konszern 2009 tavaszán bejelentette, hogy 130 °C-on is stabil mechanikai tulajdonságokkal bíró TPR alapanyagot állított elő, azonban ez még néhány év mire a gyakorlatban is alkalmazhatóvá válik.

Szíjsebesség: A hagyományos technológiával készülő ékszíjaknál is 40 m/sec maximális szíjsebesség ajánlott, azonban az újabb, főleg járműipari fejlesztések révén vannak olyan szíjtípusok, melyek magasabb sebességtartományban is jól működnek.  Az ipari alkalmazások kb. 90 %-a 20-30 m/sec szíjsebességgel dolgoznak. A STARKLINE® ékszíjak optimális szíjsebessége 25 m/sec.

Kuplungolás: Leginkább mezőgazdasági gépeknél, nagy teljesítményű fűnyíró traktoroknál találkozunk azzal a megoldással, hogy a hajtó tárcsa állandóan forog, az ékszíjat külső tárcsa segítségével ráfeszítik hajtó tárcsára, az ékszíj megfeszülve forgatni kezdi a hajtott ékszíjtárcsát is. Esetünkben a probléma az, hogy amennyiben a hajtás kikapcsolt állapotában (az ékszíj laza) hozzáér az állandóan forgó hajtótárcsához, úgy ott olyan magas hőmérséklet képződhet ami megolvasztja az ékszíjat. Amennyiben itt megfelelően kiválasztjuk a szíj hosszúságát, megakadályozzuk abban, hogy kikapcsolt állapotban a forgó tárcsához érjen, valamint bekapcsolt állapotban megfelelően feszes állapotban tudjuk tartani a szíjat, úgy a STARKLINE® ékszíj is el tudja látni ezt a feladatot.

Külső feszítőtárcsa: Az ideális ékszíj hajtás mellőzi a harmadik feszítőtárcsa alkalmazását. A gyakorlat azonban mást mutat. A hajtások jelentős százalékánál harmadik feszítőtárcsa biztosítja a megfelelő szíjfeszességet. A harmadik tárcsát helyesen alkalmazva belülről kifelé feszíti az ékszíjat. Amennyiben ez a feszítőtárcsa megfelelő előfeszítést biztosít az ékszíj számára, úgy a STARKLINE® ékszíjak feltétel nélkül alkalmasak ebben az alkalmazásban. Gyakran találkozunk azonban olyan hajtásokkal, melyekben a feszítőtárcsa konstrukciós okokból kívülről befelé biztosítja a szíjfeszességet. Ebben az esetben az ékszíj berepedezik, sokkal gyorsabban elhasználódik mint egy normál hajtásban.

Ugyan a BASF konszern 2009 tavaszán bejelentette, hogy
pályázat

A Moltech Kft. jövedelemtermelő képességének erősítése IKT megoldások alkalmazásával. A projekt a GOP-2.2.3-08-2008-0306 pályázaton nyert forrásból, az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg.